Tarieven & Voorwaarden

Tarieven dieet- en voedingsadvisering 2024
In 2024 wordt dieetbehandeling tot drie uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Dieetbehandeling vanuit de basisverzekering wordt verrekend met het verplicht eigen risico van €385,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Na deze drie uur kan eventueel een beroep gedaan worden op de aanvullende verzekering. Het is per aanvullende verzekering verschillend hoeveel vergoeding hierin is opgenomen. Je kunt in jouw verzekeringspolis of in de zorgwijzer lezen of je recht hebt op extra vergoeding.

Voor de consulten hanteren we de landelijke norm gesteld vanuit de verzekeringen. Die kunnen met verwijzing van de huisarts of specialist rechtstreeks door ons gedeclareerd worden. Zonder verwijzing ontvang je een factuur, die je eventueel zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Zie onderaan deze pagina meer info over de zorgverzekeraars.

Behandeltijd
Dieetbehandeling bestaat uit een consult op het spreekuur of een bezoek aan huis en tijd voor bijvoorbeeld het berekenen van een voeding, een dieetvoorschrift, rapporteren naar een verwijzer en regelen van medische drinkvoeding. Deze tijd wordt “individueel dieetvoorschrift” genoemd. Voor huisbezoeken bestaat daarnaast een toeslag ongeacht reisafstand en reistijd.

Intakeconsult 
60 min. incl. uitgebreid advies:  € 120,00

Vervolg (of -coachings)consult
20-30 min: € 40,00

Telefonisch consult
Tot 15 min: € 20,00

Online advies
€ 80,00 (voedingsadvies) / € 120,00 (sportvoedingsadvies). Je ontvangt een vragenlijst en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk advies opgesteld.

Skype
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen voor een afspraak, dan kunnen we skypen. De kosten zijn gelijk aan een intake- of vervolgconsult.

Sportvoedingsadvies
Intakeconsult  incl. advies en berekening voedingsstoffen: € 160,00

Workshops en SupermarktSafari
Deze worden op maat berekend. Neem even contact op voor specifieke vragen.

Extra informatie zorgverzekeraar:
Dieetadvisering wordt in 2024 vergoed vanuit de basisverzekering: 3 uur. Dit is 1 intakeconsult en 3 vervolgconsulten. De meeste zorgverzekeraars vragen om een verwijzing van de (huis)arts. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, zodat er rechtstreeks kan worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat de vergoeding wel op het eigen risico wordt ingehouden. Het eigen risico voor 2024 is €385. Veel aanvullende verzekeringen vullen de dieetadvisering uit de basisverzekering aan met meer te vergoeden uren. Kijk daarvoor in de polis van je eigen basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Of kijk in de zorgwijzer of je recht hebt op extra vergoeding.

Vergoeding dieetpreparaten
Kijk voor vergoedingen van dieetpreparaten uit de basisverzekering
en/of aanvullende verzekering hier.

Let op:
Indien bij verhindering de afspraak niet tenminste 24 uur van te voren wordt afgezegd, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.
Bel 06-47440999 of mail maaike@mijnvoedingscoach.nl

Vragen? Neem even contact op


Algemene Voorwaarden

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

Vragen? Neem even contact op