Sportdiëtist

Sporten: gaan voor resultaat!

Goed eten en drinken heeft veel invloed op je gezondheid en je prestatievermogen. Op internet, in tijdschriften en in boeken is tegenwoordig veel informatie te vinden over voeding in het algemeen maar ook over voeding bij sport. Iedereen geeft goed bedoelde adviezen. Maar wat is een goede sportvoeding die helemaal bij jou en je sport past?

Wat doet een sportdiëtist?
De sportdiëtist maakt een individueel voedingsplan, een voedingsplan dat is aangepast aan jouw leefstijl, doel en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Eten moet vooral ook lekker zijn!

Voor sporters die minimaal 3 maal per week trainen gedurende 1-2 uur kan een persoonlijk advies van de sportdiëtist zeker zinvol zijn. Zij kan je voorlichten over eventuele aanvullingen bij tekorten en tips geven om ervoor te zorgen dat de gegeten voedingsmiddelen de maag al grotendeels hebben verlaten.

Voeding bij sport

Sportvoeding is een op maat gemaakt voedingsplan voor het optimaliseren van de voeding bij sporters. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten maar ook naar vitamines en mineralen. Hoeveel heb je nodig en hoe kun je dat bereiken. Timing van de maaltijden is belangrijk, net als het gebruik van voedingssupplementen. Het voedingsschema is volledig aangepast aan de behoefte van de sporter.

Vragen? Neem even contact op